Alle de, der kun spiller et spil, vil komme til kort, under Corona.

Et meget vigtigt tidspunkt i et menneskes historie er, hvor det skal finde ud af, om det har lyst til at dele med nogen.

Mange kommer ikke ud over denne fase, forstået på den måde, at de kun er interesseret i deres eget spejlbillede, og ikke oprigtigt ønsker at møde et andet menneske som et andet menneske.

Et jeg i forhold til et du.

Et du i forhold til et jeg.

Denne problematik ligger udviklingsmæssigt længe før den seksuelle udveksling. Hvis ikke jeg lærer at kende forskel på dig og mig, lærer jeg heller ikke andet end onani, at seksualitet er til for mig.

At jeg er universets centrum, er et narcissistisk udgangspunkt. At andre er til for mig, og at jeg kan gøre ved andre, hvad det passer mig. Hvis jeg har den holdning, nåede jeg modenhedsmæssigt ikke at blive mere end fire år. Og så kan de komme med deres kristendom og alle andre regler og bud. Næstekærlighed er ikke et reelt issue for mig. For der er kun mig i mit liv, der betyder noget.

I menneskehedens historie vil det være et stort nybrud, at vi for alvor lærer at forstå at dele, at der er et du, der i ligeværd har lige så stor ret til at være her som mig. Og endnu mere udviklet vil det være, hvis du og jeg oprigtigt ønsker at udveksle. At det ikke bare handler om min orgasme eller min udløsning.

Jeg vil gå så vidt som at udtrykke, at dertil er vi ikke kommet i menneskehedens historie. Vi har stadig alt for travlt med at kigge ind i spejlet. Vi har ikke fundet ud af, at der også er et du i verden, og at vi i kærlighed kan en masse sammen, hvis vi har lyst, hvis vi gerne vil.